predeal.inromania.org

Stațiunea Predeal


Acasa » Despre Stațiunea Predeal

Despre Stațiunea Predeal

Orașul stațiune Predeal este situat chiar in lăcașul unde drumul trece dinspre sud către nord peste Carpați, ceea ce ii conferă statutul de cea mai înaltă așezare din Romania (la aproximativ 1000 - 1159 m). Depresiune bine adăpostită de munții Bucegi, Baiu, Piatra Mare și Postăvarul - se dovedește a fi foarte benefic pentru oraș. Temperatura medie la Predeal este de 14 C in timpul verii și -5 C pe timpul iernii.

gara_PredealLocalitatea Predeal și pasul cu același nume constituie una dintre cele mai frumoase zone montane ale României, cumpăna râurilor Prahova și Timiș, făcând legătura pe linia de creasta joasa intre muchia Fitifoiu, vârful Cioplea și muntele Susai.

Această creastă desparte bazinele hidrografice ale Timișului și Prahovei, care încă de la izvoare se orientează fiecare in direcții opuse, primul spre nord, iar al doilea spre sud. Cea mai mare parte a localității se plasează pe cursul superior al râului Prahova, in lungul acestuia, pe o lungime de aproximativ 6 km.

Furtunile de zăpada sunt o raritate la Predeal dar stratul de zăpada poate atinge câțiva metri și poate dura mai mult de 100 zile ceea ce este ideal pentru sporturile de iarna.

Predealul, împreună cu localitățile componente, Timișul de Sus, Timișul de Jos, Pârâul Rece, ocupa un loc de frunte constituind o zona importantă și frecventată a turismului montan din județul Brasov și din tară.

Varietatea tipurilor de peisaje, fauna și flora, structura rețeleidede unitățituristice constituie elementeturistice constituie elemente esențialece permit definirea tipului de turism practicat aici, caracterizatce permit definirea tipului de turism practicat aici, caracterizat printr-un echilibru de odihna și agrement.-un echilibru de odihna și agrement.

Accesul auto-rutier și feroviar facil și posibilitățileactuale de cazare auactuale de cazare au făcutca Predeal saca Predeal sa atragădin ce in ce mai multidin ce in ce mai multi turiștiși sa-și delimiteze clar calitatea deși sa-și delimiteze clar calitatea de stațiuneclimaterica, loc ideal pentru turismul de sejur, vara și iarna,climaterica, loc ideal pentru turismul de sejur, vara și iarna, fărăa exclude turismula exclude turismul itinerant (autorutier și drumeție montana).

Altitude townImportanța sa turistica provine insa, mai ales din faptul că, situat in creierul munților, la peste 1100 m altitudine, se bucura de condițiile unui mediu foarte puțin afectat de prezența omului.

Pădurea este exploatata rational și ocupa aproape integral arealul initial, râurile sunt nepoluate, vânatul este ocrotit.
Construirea șoselei și caii ferate, dezvoltarea localității, construcția telefericelor au provocat modificări minime in cadrul natural.

Prin poziție și caracteristici, Predealul reprezintă una dintre cele mai renumite stațiuni montane din Romania, mărturie a ceea ce poate oferi generozitatea naturii.


Înapoi la prima pagină


© predeal.InRomania.org Toate drepturile rezervate.